Assistans, bärgnings- och dykeriarbeten

Vi är stand by dygnet runt och årets alla dagar för att kunna hjälpa dig om olyckan är framme. Ofta har du assistans genom din försäkring och vi ingår i nätverket hos Team Marin och Sjöassistans vilka är de huvudsakliga assistansleverantörerna åt försäkringsbolagen. Vi tar även direktuppdrag av såväl enskilda båtägare samt försäkringsbolag och är du osäker på vilket skydd du har är det bara att ringa så hjälper vi dig på traven.

När vi åker ut på assistansuppdrag är vår ambition att du ska kunna ta dig vidare för egen maskin. Särskilt under sommaren är det svårt att få tid på varv och vem vill tillbringa semestern i väntan på att båten ska lagas? Vi har utfört assistanstjänster under flera år och av alla hundratals båtägare vi hjälpt har 49 procent kunnat fortsätta sin resa.

Tänk på att du vid fara för liv alltid ska ringa 112 alternativt anropa Sweden Rescue på VHF kanal 16.

När det gäller dykning och bärgningsarbeten utför vi enklare insatser själva. Oftast samarbetar vi dock med dyk- och bärgningsproffsen på Skärgårdsassistans. Vi utför även värdesäkring i samband med en bärgning vilket innebär att vi säkerställer att motorer med mera inte får några följdskador på grund av exempelvis korrosion när de kommer upp över ytan. Vi dyker dock inte bara på båtar som sjunkit, även besiktning av exempelvis brygg- och bojkättingar står på agendan.